Mağaza

Sivas Parmak Sucuk


70.00 

Açıklama

Sivas Parmak Sucuk

Özel baharatlar, ve en seçkin çiftliklerden aldığımız ve kesimini İslami usullere göre kendi tesislerimizde yaparak harika etler ile gerçek sucuk lezzetini fabrikamızdan kapınıza kadar ulaştırıyoruz.

Siparişinizi Güvenle Teslim Ediyoruz.

Sucuk Tarihi

Sucuk başlıca Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya’da tüketilen, şişirilip kurutulmuş bağırsak içine baharatlı et kıyması doldurularak yapılan bir tür fermante et ürünüdür. Uzun raf ömrüne sahip bir tüketim malzemesidir. Ekonomik olarak satın alınmasını kolaylaştırmak üzere küçükbaş hayvan eti de sıkça karıştırılır. Yapımında sakatat kullanılmayan sucuğun Orta Çağdan beri farklı şekillerde yapıldığı bilinmektedir. Sucuk, Kazakistan ve Kırgızistan’da at eti kullanılarak da yapılmaktadır.

Sucuk, yağ ve tuz içeren bir besin maddesidir. Ayrıca, kimyon, sumak, kırmızı biber gibi baharatlar ve sarımsak içermektedir.

Sucuktan yapılan sucuklu yumurtaTürkiye‘de genellikle kahvaltıda tüketilmektedir.

Sucuk, kuru fasulye, hamur işi yemekler, pizza ve pide yapımında da sıkça kullanılmaktadır.

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Sivas Parmak Sucuk” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Sepet
    Open chat