Tereyağı nasıl yapılır? Kaymaktan Tereyağı yapımı

22 Aralık 2020 0 Yorum

Ev Tereyağı Nasıl Yapılır?

Doğal tereyağı hem leziz hem de sağlığımıza en faydalı yağlardan birisidir. Tam aradığınız lezzette ve doğallığından emin olduğunuz bir tereyağını evinizdeki imkanlarla, üstelik özel hiçbir ekipmana ihtiyaç duymadan, hızlı ve kolayca hazırlayabiliriz.

Evde tereyağ yapımı için doğal pişmiş kaymak diğer adıyla krema kullanabiliriz. Tereyağı yapmak için bir kaç yöntem vardır. Peki hem pratik hem lezzetli bir ev tereyağı nasıl yapılır?

Başlamadan önce internet sitemizden doğal pişmiş kaymak alabilirsiniz. Satın almak için tıklayınız.

1- Leğende Yoğurarak Tereyağı Yapımı

Kaymağı (kremayı), buz dolabından çıkarıp bir leğene koyuyoruz. Az bir şey yumuşamasını bekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı 1 çay bardağı soğuk su dökerek yapımını kolaylaştırabilirsiniz. Leğene koyduğumuz tereyağını hamur yoğurur gibi yoğuruyoruz. Ortalama 15-20 dakika sonra tereyağının ayranı çıkacaktır. Bu ayranı alıp yemeklerde kullanabilirsiniz, özellikle yayla çorbası çok leziz olmaktadır. Sonraki adım ise leğendeki tereağımızı soğuk su ile 2 defa yıkayıp duruluyoruz. çıkan tereyağını iyice sıkın içinde su kalmazsa daha iyi olur. Sonra tereyağımız hazır, paketleyip dolaba koyabiliriz.

2- Cam Kavanozda Tereyağı Yapımı

Kaymağı (kremayı) bir cam kavanoza koyun, kapağını sıkıca kapatın. Sonra ayranı çıkasıya kadar sallayınız.  Sonraki işlemleri yukarıdaki gibi yapabilirsiniz.

3- Mikser İle Tereyağı Yapımı

Kaymağı derin bir kaba veya leğene koyunuz. El blenderi veya mutfak robotunda ayranı çıkasıya kadar çırpınız. Devamını ise yukarıdaki gibi yapabilirsiniz.

Bu yazımızda süt kaymaktan tereyağı yapımı, yayık tereyağı nasıl yapılır, kaymaktan tereyağ yapımı, kremadan tereyağ yapımı nasıl yapılır onu anlatmaya çalıştık.

Yorum Yazın

Your email address will not be published.